fbpx

Driftsäkerheten ökar med Viatel

2019-02-25

En av MiniVoice styrkor är driftsäkerheten och stabiliteten. Men för att hela tiden kunna garantera sina kunder en driftsäkerhet utöver det vanliga, så behöver man ha starka samarbetspartners. MiniVoice samarbete med Viatel har skapat just dessa förutsättningar.

- Vi valde samarbetspartner omsorgsfullt och Viatel blev det självklara valet för MiniVoice. Ett av kraven var att ha direktanslutningar till alla mobila nät och till de största fastnätsoperatörerna. Tack vare direktanslutningarna får MiniVoice-tjänsterna mycket god samtalskvalité, minskad sårbarhet och en ökad driftsäkerhet. Med dessa förutsättningar har vi kapacitet att ta emot väldigt stora samtalsvolymer. Viatel har en robust infrastruktur som grund, och på den kan vi drifta MiniVoice-tjänsten för att få bästa möjliga kvalité och bästa möjliga tillgänglighet i tjänsten för att möta våra krav för MiniVoice både nu och i framtiden, inleder Ove Känngård, VD på MiniVoice

Samarbetet mellan MiniVoice och Viatel har funnits sedan 2010 och inleddes genom att MiniVoice behövde en stark partner för att kunna bygga sin nya tjänst och göra den driftsäker på lång sikt.

- När MiniVoice kom in i bilden så skapade vi en unik lösning för dem och deras behov. En av fördelarna med att vi är en mindre aktör är att vi kan skräddarsy tjänster utan att det behöver ta så lång tid. Vi har ett engagerat och teknikintresserat team som gillar att utveckla användarvänliga lösningar. Det tillsammans med att vi är certifierade hos Microsoft inom mjukvaruutveckling gör att vi har ett stort stöd bakom oss, förklarar Roberth Nilsson, VD och kundansvarig.

För MiniVoice handlar samarbetet främst om att ha en stabil och säker drift som är en av de stora delarna i sin lösning.

- Vi har en gedigen teknisk plattform som driftas i två olika serverhallar, där vi jobbar med redundanta fiber med full diversitet mot alla våra operatörer. Det betyder till exempel att om en grävskopa skulle -gräva av kablarna någonstans, så påverkar det inte trafiken eftersom trafiken då tar en annan väg utan att samtal bryts . Det gör att vi har en stor driftsäkerhet som kan hålla MiniVoices lösningar fungerande 24/7 året om, avslutar Roberth.

DELA INLÄGGET
Stäng rutan

Denna sida använder cookies.

Vi använder Google analytics för att hålla koll på antal besökare på sidan. Vi använder även Tawk för att finnas tillgängliga för chat.

Mer info om vilka cookies vi använder

Om du godkänner detta så tillåter du oss att spara ditt besök i vår statistik.

Google analytics

 • Ej godkänd

  Klicka på godkänn längst ned i rutan för att tillåta oss att använda Google analytics.
 • Vi använder analytics.js från Google.

  analytics.js använder dessa cookies primärt för att skilja på unika användare.

  _ga
  _gid
  _gat
  AMP_TOKEN
  _gac_<property-id>