IT-avdelning inom ledande aktör i energibranschen

MOLNBASERAD SVARSGRUPP FÖR SMS- OCH RÖSTSAMTAL

Varför behöver en IT-avdelning inom en organisation där kritisk energiförsörjning produceras i hela Sverige en molnbaserad svarsgrupp? De behöver ständigt vara redo med support för sina kunder.

Företaget är en ledande aktör inom energibranschen och deras verksamhet sträcker sig över flera områden, inklusive produktion av förnybar energi såsom vindkraft, solenergi och vattenkraft. De distribuerar och säljer el och värme till både privatpersoner och företag.

Funktion och driftsäkerhet är vitalt för deras verksamhet. Snabb tillgång till IT-support bidrar till att minimera driftstörningar och avbrott i företagets verksamhet.

Lösning

Med MiniVoice som telefonilösning kan IT-gruppen smidigt ta emot och besvara SMS och samtal på ett sätt som passar deras behov. MiniVoice tar emot SMS generade av driftsystem och distribuerar dem i gruppen. Utöver att meddelandena hamnar i den gemensamma inkorgen i appen kan varje användare i gruppen ställa in individuella aviseringar, antingen via mejl eller sms.

Ett komplement till molnbaserad svarsgrupp som grundfunktion, att tala med en tekniker, är att uppdragsgivare kan skicka sms till gruppen. Dessa SMS kan gruppen hantera och besvara via MiniVoice.

För samtal till gruppen används ett grupp-ID som läggs till efter det vanliga telefonnumret, för att särskilja dem från andra samtal. När en tekniker är inloggad och tar emot ett samtal från gruppen har personen möjlighet att prioritera ett samtal över ett annat. Om teknikern inte är tillgänglig sker en automatisk vidarekoppling till gruppchefen. Vid semester eller ledighet för gruppchefen, tas ansvarig chefens plats av en ställföreträdare.

Genom MiniVoice-appen kan teknikerteamet också ringa utgående samtal och visa gruppens nummer i stället för teknikerns eget mobilnummer. När uppdragsgivare ringer tillbaka kommer de alltid till IT-gruppen – i stället för en enskild användares mobiltelefon.

Sedan beredskapsorganisationen valde MiniVoice som leverantör av telefonilösningar är kunden mycket nöjd med funktion och driftsäkerhet. Kunden har även rekommenderat andra beredskapsgrupperingar inom organisationen att titta närmre på MiniVoice och våra molnbaserade svarsgrupper.

UPPTÄCK MINIVOICE

MiniVoice gör, och ska helt enkelt göra, arbetsdagen enklare och mer effektiv. Vill du veta mer?

Fler case